Анна Калантєрная: шлях Автора життя

Анна Калантєрная
Кажуть, до вивчення психології вдаються, щоби вирішити власні проблеми, а розібравшись із ними, починають допомагати іншим.

Анна Калантєрная справді всі свої тренінги створювала передусім для себе: з’явилася зайва вага — з’ясувала, як розв'язати проблему методами психології; помітила, що не задоволена фінансово, — розібралася в розбіжностях мислення багатих і бідних людей; зрозуміла, що не хоче підкорятися примхам долі та передавати відповідальність за власне буття обставинам, — знайшла для себе техніки, що допомагають стати Автором свого життя.

Сьогодні Анну Калантєрную з упевненістю можна назвати успішною людиною. Але так було не завжди.

Колись Анна після роботи разом із чоловіком збирала мідій, які переважали в раціоні їхньої сім’ї, бо зароблених грошей ставало тільки на те, щоб одягнути й нагодувати маленьку дочку. Далі було розлучення — втеча з аб’юзивних стосунків, після чого Анна з дитиною та собакою залишилася без житла, проте з боргами, та певний час мусила жити в офісі. Анна нечасто пригадує важкий період — переважно для того, щоби показати своїм слухачам, що вона не завжди була успішна й сама пройшла той шлях, стати на який тепер допомагає іншим. Але вважає, що саме тоді досягла дна, з якого й почала стрімко підійматися, застосовуючи всі свої знання психолога.

Стрункість через запитання та відповіді

Перша серйозна проблема, яка спіткала Анну, —  це зайва вага. Перед жінкою постав вибір: змиритися із набраними кілограмами або шукати причини їхньої появи та працювати з цим. Анна обрала друге. Завдяки такій роботі схудла на 20 кг і комфортну вагу утримує чимало років, не обмежуючи себе в улюблених продуктах і їхній кількості. Потім вона вибудувала із застосованих технік систему та створила марафон «Матриця стрункості», головною особливістю якого є пошук психологічного підходу до власного тіла виключно через любов і прийняття його потреб.

Гроші створюються в голові

Працюючи бізнестренером і маючи можливість спілкуватися з багатьма успішними й заможними особами, Анна замислилася: «Чому я, висококласний фахівець, до якого звертаються по консультації люди такого рівня, сама не можу звести кінці з кінцями?». Так вона зрозуміла, що є певна особливість у мисленні, яка допомагає людині розширити фінансові межі. Отже, гроші теж «створюються» в голові! Анна брала інтерв’ю в своїх клієнтів, щоби розібратися, чим їхнє мислення відрізняється від її власного. І ті охоче відповідали на питання.

Зараз Анна досягла того фінансового рівня, коли може вийти на прогулянку та купити вподобаний автомобіль, поїхати на відпочинок до іншої країни та придбати там квартиру, не вибирати між купівлею квартири чи будинку, а купити те й те. А щоби втілити всі свої ідеї щодо дизайну житла — просто придбати відразу декілька квартир.

Коли початкові «досліди» щодо розширення власної фінансової свідомості були завершені успішно, Анна послідовно створила кілька фінансових тренінгів, у яких йде глибока робота з розгальмовування фінансової енергії людини та практична робота з її мисленням і навичками.

Сім’я — це союз рівноправних партнерів

Нещодавно Анна відсвяткувала 18-річчя щасливих сімейних стосунків із чоловіком Максимом Белянським. До цього вона двічі брала шлюб. Перший був недовгий (його вона вважає власною помилкою), другий тривав 11 років, але… Виходячи знов заміж, Анна, як і багато дівчат, мріяла, що це буде «назавжди», але потрапила в жорстку тиранію та залежні стосунки, які не мали нічого спільного з коханням. Коли вона зрозуміла, що її привело в ці стосунки, спромоглася вирватися з них.

За півроку по тому вона зустріла Макса. Цього разу Анна створювала вже не ідеальну сім’ю, а партнерські стосунки. Вона вважає, що пошук ідеальної половинки чи ідеальних взаємин приречений на провал. Партнерство передбачає союз двох рівноправних людей. А це означає, що обидва вони — цілісні й самодостатні особистості (НЕ половинки).

Партнери сприймають один одного такими, якими вони є, — з усіма талантами, особливостями й вадами. Та залишають один одному право на свободу вибору: що робити, як розважатися, з ким спілкуватися, де відпочивати тощо. Якщо є місце для любові, то вибір буде екологічним — без порушення кордонів партнера й заподіяння йому болю. А коли є бажання бути разом із коханою людиною, то й бажання піклуватися про неї, тішити її з’являється природньо, а не з обов’язку.

Автор життя: який він?

Спостерігаючи своїх клієнтів, Анна помітила, що людина може бути творцем свого життя — жити за власними правилами, не підлаштовуючись під обставини, думки інших та решту умовностей, але водночас жити екологічно й легко взаємодіяти з оточенням. Також Анна помітила, що таку людину буквально переслідують «випадкові» збіги обставин, за яких вона дістає те, чого прагне, у найлегший спосіб. Проаналізувавши останні роки свого життя, Анна зрозуміла, що й сама стала такою людиною.

Цю здатність Анна назвала Авторством, а таких людей — Авторами життя. Автором життя не обов’язково народжуватися, цьому можна навчитися.

Люди завжди мають вибір

«Усе, що з нами трапляється, трапляється з нашого бажання, з нашого вибору та з нашого дозволу», — каже Анна на кожному своєму тренінгу, і ця фраза зустрічає хвилю обурення. «Хіба може людина сама обирати бути бідною, огрядною та нещасною?» — питають її. «Так, — відповідає Анна, — людина сама вибирає, залишатися там, де є, нехай і не задоволеною своїм становищем, або почати щось робити — хоча б відвідати перші безоплатні ефіри моїх марафонів, виконати вправи та відчути смак змін, що починаються, щоб уже потім вирішити, чи повернутися до улюбленої багнючки, чи вигрібати звідти — діяти далі».

Як саме вводити зміни у своє життя — це теж вибір. Багато хто хоче здобути результат, не надто напружуючись, — через так звану «чарівну таблетку», глитнувши яку відразу прокинешся в новому житті. Але, на жаль, неможливо достеменно повторити шлях іншої людини та прийти рівно до того самого результату, бо в кожного власні вихідні дані, власний життєвий досвід і власне унікальне мислення, що базується на особистих опорних установках.

На своїх тренінгах Анна не дає чітких вказівок, як діяти і якого результату прагнути. Цікавинкою її марафонів є техніки, завдяки яким «марафонці» працюють із власними вихідними даними й «лагодять» саме те, що «несправне» в них:

  • відшукують обмежувальні переконання, що перешкоджають їхньому просуванню в бажаному напрямі;
  • вчаться відрізняти власні бажання від нав’язаних близькими та соціумом;
  • вчаться добирати формулювання для позначення своєї мети і вбудовувати їх у підсвідомість;
  • створюють для себе переконання, що розширюють можливості;
  • вчаться так комунікувати з оточенням, щоби люди їх слухали, розуміли й охоче взаємодіяли.

Усі ці навички в комплексі допомагають людині перебудувати свідомість, набути впевненості в собі, навчитися помічати відкриті для неї можливості. А тоді досягти бажаного результату — лиш справа техніки.

«Не вірте мені — перевірте самі»

Зараз Анна — власниця масштабного онлайн-проєкту «Міжнародна студія особистісного зростання Анни Калантєрної», у якому працює близько півсотні співробітників. Анна намагається зробити свої тренінги максимально доступними великому числу людей. Для цього вона в кожному марафоні перші ефіри проводить безоплатно.

За найпопулярнішими марафонами авторкою написано книги — дві вже вийшли друком, третя побачить світ найближчим часом. Цікавими історіями зі свого життя, а також корисними техніками Анна ділиться й на власній сторінці в Instagram @kalanternaya_anna — щоби кожен міг із нею познайомитися і відчути на собі результати перших вправ.

Допомогти іншим прокласти особистий шлях до успіху й Авторства Анна вважає своїм призначенням, життєвою місією. І тому щодня Анна влаштовується з ноутбуком у затишному дворику власного будинку серед дбайливо випестуваних її руками клумб із дзюркотливим водоспадом, що тече до невеликого декоративного ставка з рибками, та створює гарне життя не тільки для себе, але і для інших.

«Я не закликаю вас вірити мені, відвідайте безоплатну частину та перевірте самі», — так каже Анна в передефірі одного зі своїх марафонів. І якщо ви не вірите в те, що ваше життя теж може стати гарним і успішним, – згадайте: ви завжди маєте вибір!

Анна Калантєрная - @kalanternaya_anna

Продюсер зйомки - @kmalaya_official

Фотограф - @lenakudrei

Стиль- @_karinarivera

Мейк - @Ekaterinakhalaberda

@sem_katya

Образи для зйомки - @freyavanadis_od

Костя Войтенко и его жена с дочерью Эмили
Предыдущий материал

Жена Константина Войтенко обвинила создателей шоу «Танцы со звездами» во лжи

Ivan NAVI и Тина Кароль
Следующий материал

Просто друзья? Ivan NAVI и Тина Кароль под ручку гуляют во Львове

Новости партнеров